Wysłany: 2008-07-22, 12:04 Pytanie nt.karty kredytowej w mbanku
Czytałam kiedyś, że duża część z was jest posiadaczem konta w mbanku. Właśnie chciałam wypełnić wniosek o założenie konta i zaskoczyli mnie pytaniem czy chce otrzymać bezpłatną karte kredytową. Póki co nie umiem sie od nich dodzwonić a moje pytania są takie:
1. Czy zakładając to konto dostane normalną karte bankomatową nawet jak nie będe chciała karty kredytowej.
2. Czy ta karta kredytowa jest rzeczywiście bezpłatna.
Pytam więc was, może ktoś coś wie
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-22, 12:20
Karta kredytowa na pewno nie będzie do tego samego konta które otwierasz. Będzie ona miała inny numer rachunku który będzie służył do jej spłaty. Nie będzie ona w żaden sposób połączona z kontem które otworzysz. Środki na karcie kredytowej będą zależeć od przyznanego ci limitu.
Do otworzonego konta dostaniesz osobną kartę - nie będzie to karta kredytowa tylko karta debetowa. Jest bezpłatna. Środki jakimi będziesz mogła za pomocą jej dysponować zależą od ilości gotówki na koncie, ewentualnie przyznanego ci debetu.
Czy karta kredytowa jest darmowa? To zależy
Wydanie karty:
Opłata za wydanie karty uzależniona jest od wybranego oprocentowania i jest zwracana jeśli w ciągu pierwszych trzech miesięcy od daty wydania karty, Klient dokona dowolną ilość transakcji na łączną kwotę min. 300 zł.
Po roku trzeba ją odnowić 58 zł:
Normalne jest płatna ale ta opłata roczna jest zwracana, jeśli kwota transakcji wykonanych w ciągu ostatnich 12 miesięcy na karcie wynosi minimum 18 000 zł/rok.
Użytkowanie:
Jeśli będziesz przestrzegać terminu spłaty to nie będzie Cię to nic kosztować. Ale jeśli zapomnisz to płacisz wtedy odsetki w wysokości 20%w skali roku a do tego opłatę za obsługę nieterminowej spłaty - 2% salda przeterminowanego- min 3 zł nie więcej niż 50 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum