Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2008-08-06, 12:23
miko 005 napisał/a:
Administrator napisał/a:
Czy ktoś z was sprząta po swoim pupilku jeśli załatwi swoje potrzeby na trawnik?
Jak długo żyję to takiej sytuacji nie miałem okazji zaobserwować, ani na wieluńskich, ani na jakichkolwiek polskich ulicach .
Również nic podobnego nigdy nie widziałem. Za to psie odchody na najbardziej uczęszczanych ulicach (chodnikach) Wrocławia widzę praktycznie codziennie.
vvivvo [Usunięty]
Wysłany: 2008-08-07, 18:09
Pourlopowo poprzywozimy różnego rodzaju pasożyty, choroby przenoszone drogą kropelkową, może nawet i weneryczne...
a ja byłem w Międzyzdrojach. Na plaży zdarzały się jakieś pojedyncze śmieci, ale bardziej mnie zdziwił brak "toy-toy'ów" na plaży. Owszem był toalety, ale to już przy wyjściu z plaży i oddalone od siebie w znacznej odległości i oczywiście płatne. Ciekawe zatem, co robią ludzie jak najdzie ich "potrzeba"? Bo niestety ja jestem przekonany, że idą w morze...
Poza tym, jak na gminę, gdzie turyści zostawiają latem grube pieniądze (o godzinie 11 na plaży już było ciężko o jakieś miejsce), to gmina nie robi nic, żeby ta miejsowość jakoś wyglądała. Stare, brudne chodniki i do tego wszędzie walają się liście. Nie ma kto tego pozamiatać. To już porównując nasz Wieluń pod tym względem prezentuje się znacznie lepiej. I ja już postanowiłem, że nigdy nie wybiorę się więcej do żadnej komercyjnej mieściny.
Stare, brudne chodniki i do tego wszędzie walają się liście. Nie ma kto tego pozamiatać
To widze nic się nie zmieniło od czasu kiedy tam byłam (a to jakieś 10 lat). Też były połamane, stare chodniki, szare, zniszczone budynki i dziwny zapach w każdej z uliczek. Ogólnie rzecz biorąc ładnie wyglądała jedynie promenada o hotel dla vipów.
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum