Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 189 Skąd: prawie Wieluń ;)
Wysłany: 2008-08-04, 23:55
Marta, skąd ja to znam... Jejku, jak dawno na weselu nie byłam! Rodzice idą w sobotę, a ja w domu z bratem... Chyba zrobimy sobie wesele z chipsami i coca- colą przed telewizorem.
_________________ Is there a chance?
A fragment of light at the end of the tunnel?
A reason to fight?
Oddzieliłam nasze posty dotyczące wesel i stworzyłam oddzielny temat
Tutaj drogie panie można się dzielić swoimi problemami związanymi z weselami czyli w czym iść, z kim iść i innymi rozterkami związanymi z tym zagadnieniem
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Stwierdzam, że jeśli chodzi o sukienki to Wieluń jest DZIURĄ!! Wszystko na jedno kopyto i nic ciekawego nie ma a ja bym chciała ładną czarną lub brązową prostą sukieneczkę, czy aż tak dużo wymagam
Dobrze że chociaż mam z kim iść na to wesele a sukienka...hmm... owinę się w prześcieradło i będę miała coś a la rzymska tunika
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
ja bym chciała ładną czarną lub brązową prostą sukieneczkę, czy aż tak dużo wymagam
Glizda to gdzie TY chodzisz po sklepach, na Zamenhofa jest boska brązowa sexiiiiii sukienka, i w ogolę rewelacyjne kroję i przede wszystkim w małych ilościach, a nie na jednym weselu 5 takich samych sukienek
Ja jutro wesele, ja w roli świadkowej, wszystko się ułożyło, I'm very happy
Mam pytanko : czy na wesele wypada w czarnej sukience iść? Moja kuzynka, do której idę na wesele stwierdziła ze powinnam inny kolor sukienki kupić
A ja chcę czarną i już
Moim skromnym zdaniem, nie. Wesele jak sama nazwa wskazuje jest imprezą radosną, a w naszej kulturze czarń kojarzy się z żałobą. W dodatku wesele jest latem, a w tym okresie nosi się jasne pastelowe kolory.
Mimo to zakłada się czarne sukienki na poważne wyjścia, bale, bankiety itp. Oraz dla ludzi starszych, a ty się do nich glizda nie zaliczasz
Glizda cieszę się, że wybrałaś czerń w połączeniu z innym kolorem, bo jesteś zadowolona a i inni nie będą mieć watpliwości czy czarna sukienka wypada na wesele.
Udanej zabawy zatem.
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Hmm... kiecka jest, buty są, bolerko jest, dodatki są.... nie ma jednego dodatku faceta ale podobno świadek (czyt. fajny facet) idzie sam na wesele więc się nie martwię za bardzo
glizda ty pomyśl jaki masz komfort bez faceta. Nie musisz go pilnować, czy aby się nie spije, albo co gorsza nie zostawi cię przy stole na całą noc a sam zabawi z inną
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Masz rację akirus, czasem lepiej iść samej na wesele Zresztą jak wspomniałam świadek będzie sam więc się ładnie do niego uśmiechnę jeszcze przed weselem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum