A ja nie mam małych dzieci i też mi przeszkadzało to, że łupało mi za oknem do 2.00 Może i dziwne, ale są ludzie, którzy wcześnie rano w niedziele idą do pracy... Są też osoby starsze lub chore, dla których chcby jedna taka nocka jest męcząca. No i małe dzieci.
I mimo to, że impreza była udana, bo była, to naprawdę poronionym pomysłem było ją robic w środku osiedla... Scena ustawiona przy samych blokach to bardzo chybiony pomysł i wierzcie czy nie, ale aż się szyby trzęsły przy tym łupaniu...
A o takich rzeczach trzeba głośno mówic, a nie negowac krytyczne wypowiedzi z góry, żeby na przyszłośc ktoś o tym pomyślał. W dużych miastach nie do pomyślenia jest zrobienie imprezy w środku osiedla, oczywiście można przyczepic się do imprez organizowanych w centrum miast, no bo przecież tam też ludzie mieszkaja i pewnie częściej nie śpią niż my przez tę jedną noc, no ale to są właśnie te plusy i minusy...
Nie pierwsza, nie ostatnia nieprzespana nocka
Jestem młoda, lubię się bawic i cieszę się, że cokolwiek się tu dzieje, ale nie ma się co unosic i zaraz po kimś jechac - trzeba uwzględniac nie tylko te dobre ale i te zle opinie o takich imprezach. I myślę, że Edzi niekoniecznie chodziło o to, że "jej dzieci nie mogły spac" bo chyba całą myślą jej wypowiedzi był hałas o późnej porze, a później ktoś tam się przyczepił do tych "dzieci" i zjechało z tematu...
Tak ogólnie to gdzie Wam się bardziej podobało? Mi na przykład się Konopnica bardzo podobała Owszem w Wieluniu może i to było bardziej nagłośnione ale tam też było oryginalnie...
_________________ "Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, sam fakt, ze żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić."
Reinhold Schneide
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-08-20, 22:05
KasiaM, takie są już niestety niedogodności życia w centrum miasta i trzeba to zaakceptować. Moim zdaniem nie było lepszego miejsca w całym mieście na zrobienie takiej właśnie imprezy niż pod murami. Gdyby nie mury miejskie w pobliżu, ta impreza nie miałaby takiego klimatu i do tego ten widok oświetlonych murów nocą... Rewelacja.
A jeśli chodzi o inne miasta, to w Łodzi ostatnio był koncert z okazji Święta Miasta również do 2:00 w nocy, jeśli nie do 3:00 (dokładnie nie wiem) i też było to zorganizowane w sąsiedztwie budynków mieszkalnych. W Kluczborku imprezy z okazji Dni Miasta kończyły się przez 2 dni pod rząd o 2:00 w nocy, a scena została zlokalizowana na takim placu wewnątrz osiedla (tam nazywają to Błoniami). To coś takiego, jak u nas pomiędzy górką a dołkiem na Sadach. Do najbliższych bloków ze sceny było 20 metrów. Więc takie imprezy mają miejsce nie tylko w Wieluniu i czasami trzeba po prostu poświęcić się, a najlepiej... po prostu pójść na taką imprezę i dobrze się bawić
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Ostatnio zmieniony przez Spooky 2008-08-20, 22:06, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 7 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2008-08-20, 22:05
Niestety, nie da się wszystkim dogodzić ale współczuję łupania a imprezy w centrum to świetny pomysł co do imprez na peryferiach to, nie ma co ukrywać, że trzeba jakoś wrócić do domu a w Wieluniu nie ma innej możliwości jak palić kapcia albo płacić za taryfę
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2008-08-20, 22:33
W każdym miejscu w naszym mieście gdzie są organizowane imprezy są także ludzie i trzeba się z tym pogodzić że jakaś impreza się odbywa raz na rok do poznych godzin. Niewygodne to będzie może dla 5 osób ale cieszyć się będzie 100. Nie da się każdemu dogodzić.
Miejsca imprez i ulice dla których organizowanie imprezy do późnej nocy może być niewygodne:
-Stadion - ulica Dębowa, Niepodległości, Wojska Polskiego, Powstańców
-Miejsce przy murach - bloki w pobliżu, Krakowskie Przedmieście, Okólna, Reformacka
-miejsce przy muzeum - Narutowicza, Kopernika, Nowy Rynek,
-Plac Legionów - Plac Legionów,Sienkiewicza, Królewska, Barycz, Różana, Palestrancka, Narutowicza, Śląska
-przy WDK - Piłsudskiego, Krakowskie Przedmieście, 18-stycznia
Jak widzicie gdziekolwiek w naszym mieście zorganizowałby impreze, zawsze będzie to dla kogoś niewygodne.
ps. Niewygodne miałem na myśli to że ktoś nie będzie mógł spać w nocy jeżeli impreza byłaby organizowana do późnych godzin
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum