Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-09-14, 10:43 Hit dnia !!!
Ach jak te sklepy i ich właściciele dbają o swoich klientów, to normalnie aż dech w piersiach zapiera .
Oto mały przykład, na który natknąłem się przypadkiem, a który jako czujny klient wychwyciłem . Otóż wczoraj tj. 13.09.08 sobota, dokonałem zakupu w jednym z pobliskich sklepów, kilku sztuk pomidorów po dosyć przystępnej cenie 1,85 zł/kg. Wracając z udanych zakupów do domu, tradycyjnie zaopatrzyłem się w ulotkę (których na naszych klatkach schodowych nigdy nie brakuje ), tegoż sklepu, w którym notabene jestem częstym klientem. Nie będę mówił o jaki sklep chodzi, ale poniżej wkleję dowody na to o czym piszę, to każdy bez problemu będzie wiedział o jaki to sklep chodzi . No i czytam na owej ulotce że w piątek 19.09.08 będzie cena dnia na pomidory, tylko 2,49 zł za kilogram. Jednym słowem rewelacja, tylko trochę zbaraniałem, bo nie wiem czy ten sklep to zachęca mnie; do kupowania tych pomidorów, czy raczej do omijania tego asortymentu w tym dniu szerokim łukiem?
Piszę o tym, dlatego żeby pokazać wszystkim jak czujnym należy być jeśli chodzi o kwestie wydawania własnych pieniędzy. I jakież podchwytliwe mogą być niektóre oferowane nam obniżki towarów. A swoją drogą to jestem ciekaw czy w czwartek np., pomidory owe podrożeją w tym sklepie do, powiedzmy 2,99 zł, żeby w piątek wspaniałomyślnie była cena dnia .
Paragon.jpg
Plik ściągnięto 74 raz(y) 169,66 KB
Ulotka reklamowa.jpg
Plik ściągnięto 92 raz(y) 186,58 KB
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
A ja tez kiedyś w TYM sklepie kupowałam brokuły w "promocji". Hehe promocja na półce a w kasie niekoniecznie, ale też to zauważyłam i poprosiłam panią o wyjaśnienie.
Na półce była cena 3.50 za 2 sztuki, a w kasie 3.50 z 1 sztukę.
Jak zwykle w kasie "nie zdążyli zmienic"
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-09-18, 11:34
hmm sytuację z Pomidorami juz wyjaśniam. A mianowicie cena jest różna ponieważ pomidory pochodzą z innej dostawy. Dostawa owoców jest jak się nie mylę chyba 3 razy w tygodniu wiec cena może się zmieni w tygodniu 3 razy:)
A co do sytuacji o której pisze Akirus to zdarza się też tak ze np cena jest w komputerze inna a na kasę wchodzi inna z niewiadomych powodów, sama miałam taką sytuację, że byłam przy tym jak zmieniano w komputerze cene na niższa a na kasę wchodziła wyższa. W takich przypadkach jeśli to zauważymy zwraca się uwagę kasjerce, a będzie zrobiona refundacja. A możliwe po prostu, że kasjerkanie była poinformowana o tym, że 2 brokuły są w innej cenie ;p
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
Różnie to bywa z tymi cenami.Ja kiedyś kupowałem w Lidlu papierosy /już się skończyły/ na które nie podwyższono ceny bo nie był zmieniony kod.I w ten sposób były to najtańsze papierosy w Wieluniu.Dokładnie Vogue.
zwraca się uwagę kasjerce, a będzie zrobiona refundacja. A możliwe po prostu, że kasjerkanie była poinformowana o tym, że 2 brokuły są w innej cenie ;p
Tak właśnie zrobiłam, poinformowałam, że cena na półce jest inna i tylko za taką kupię. Kasjerka poszła sprawdzić i rzeczywiście. Tu jednak nie chodzi o to, ze kasjerka uzna czy nie nasze reklamacje tylko o fakt, że gdyby klient nie pilnował to nieźle zapłaci za zakupy.
Kliencie miej się na baczności, bo ruszą niedługo jesienne "promocje"!!!
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum