Ja tylko wrzucę linki z YT, bo nie znalazłem na onet.pl
JKM, Ikonowicz(prezes Nowej Lewicy), prof. dr. hab. Jan Winiecki(znacznie bardziej znany polski ekonomista niż Gilowska i Marcinkiewicz razem wzięci)
Nie. JKM nie propaguje (w tym przypadku) faszyzmu, chciał jedynie uczynić swoją wypowiedź bardziej wyrazistą. To zupełnie coś innego od hajlowania Wszechpolaków, ONR-owców, NOP-owców i bydła z Zadrugi.
Choć mówienie o tym, że po 5 latach pracy i odkładania 'na kupkę' można kupić sobie nowe mieszkanie to dobry materiał na powieść fantasty
_________________ Bij czerwonych, aż zbieleją, bij białych, póki nie poczerwienieją!
N. I. Machno
Procent składany ma siłę... Odkładaj sobie 180 złotych miesięcznie(6zł dziennie) na giełdę lub w siebie inwestuj.
JKM przesadził - apartamentu nie kupisz, ale lepiej oszczędzać i kasę inwestować niż zapożyczać się za młodu.
Dajmy na to biorę kredyt studencki 600zł miesięcznie + jakaś tam odłożona kasa(żyje w psiej budzie) 150zł dodatkowe.
750zl co miesiąc, po 5 latach 101993.69zł
Oczywiście ktoś może powiedzieć że to są bajki że 30% rocznie to niemożliwe, cóż 2 lata temu na GPW na słabym TFI można było zarobić 60% rocznie a gdyby samemu poświęcić trochę czasu i nie dawać zarobić pośrednikom z CU czy Warty to może byłby wynik 3 cyfrowy...
Zgadzam się z Morgothem. Oglądałem wypowiedź JKM na żywo i nie widze w niej nic złego.
Mateusz napisał/a:
Dajmy na to biorę kredyt studencki 600zł miesięcznie + jakaś tam odłożona kasa(żyje w psiej budzie) 150zł dodatkowe.
Oczywiście ktoś może powiedzieć że to są bajki że 30% rocznie to niemożliwe, cóż 2 lata temu na GPW na słabym TFI można było zarobić 60% rocznie a gdyby samemu poświęcić trochę czasu i nie dawać zarobić pośrednikom z CU czy Warty to może byłby wynik 3 cyfrowy...
Fantastyka...
1) Ten kredyt studencki też trzeba spłacić (chyba że ci go umorzą częściowo za dobre wyniki). Nie wiem jakie jest dokładnie oprocentowanie ale myśle że połowa z tych 100 tys może się okazać kwotą do spłaty.
2) Tak jak piszesz - 30% to dziś bajka. Prędzej -30% niż +30%. I końca spadków nie widać.
3) Mieszkanie za 100 tys zł? To tylko kawalerka w Wieluniu. W większym mieście to za mało.
Zgadzam się z Morgothem. Oglądałem wypowiedź JKM na żywo i nie widze w niej nic złego.
Mateusz napisał/a:
Fantastyka...
1) Ten kredyt studencki też trzeba spłacić (chyba że ci go umorzą częściowo za dobre wyniki). Nie wiem jakie jest dokładnie oprocentowanie ale myśle że połowa z tych 100 tys może się okazać kwotą do spłaty.
2) Tak jak piszesz - 30% to dziś bajka. Prędzej -30% niż +30%. I końca spadków nie widać.
3) Mieszkanie za 100 tys zł? To tylko kawalerka w Wieluniu. W większym mieście to za mało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum