Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-11-03, 12:05 Ach te zakupy !!
Cytat:
Poradzimy jak uniknąć tricków handlowców, przez które wracamy do domu z niepotrzebnymi produktami.
Idziesz po chleb a wychodzisz z pełnym koszykiem zakupów? Co gorsza większość z tych produktów jest ci niepotrzebna? Właśnie stałeś się ofiarą psychologicznych i marketingowych tricków stosowanych przez handlowców. Nasza reporterka Agnieszka Antoniak sprawdziła czy zdajemy sobie z tego sprawę i poradzimy jak nie dać się nabić handlowcom butelkę:
No właśnie, jak ustrzec się tej wady, bo niewątpliwie pakowanie do koszyka bez umiaru jest wadą klienteli wszelakich sklepów samoobsługowych. Czy jest na to jakieś lekarstwo, na tyle skuteczne żeby robić tylko takie zakupy, które są nam niezbędne do życia codziennego. Jeśli tak to podzielmy się swoimi uwagami i spostrzeżeniami, chyba że po prostu jesteśmy już skazani na „szaleństwo zakupów”.
Myślę że szczególnie nasze panie będą miały tu coś do powiedzenia, choć i panowie bez wątpienia swój mądry glos w tej sprawie oddadzą .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Znam jeden dobry sposób na to, żeby nie robić za dużych, niepotrzebnych zakupów- małe zarobki;)
Może to jakiś sposób jest ale czy skuteczny, to mam wątpliwości.
U mnie to najgorzej jest w dużych supermarketach. Jadę sobie z wózkiem między półkami i zawsze coś wpadnie mi w oko. W danej chwili uważam że jest mi to niezbędne ale po powrocie do domku czasami sobie myślę że to był niepotrzebny zakup. Nie twierdzę ze zawsze tak mam, czasem udaje mi się powstrzymać od zbędnych zakupów
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-11-03, 17:22
akirus napisał/a:
Po drugie to nie chodzenie na zakupy głodnym, bo kupuje się za dużo i wszystko co wpadnie w ręce.
O, a to bardzo oryginalny pomysł, nigdy tak do tego nie podchodziłem, może faktycznie warto by się nad nim zastanowić, kto wie, pewnie to jest jakieś wyjście .
Ja do tych wszystkich cudownych „eliksirów” będących idealnym wyjściem z problemu nadmiernych zakupów, dorzuciłbym jeszcze pomysł robienia zakupów w duecie. Zawsze to lepiej jak ktoś odpowiedzialny ( mąż ), doradzi swojemu domowemu „kwatermistrzowi” co jest, a co nie jest najpotrzebniejsze w naszych lodówkach, szafkach, itp .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Zawsze to lepiej jak ktoś odpowiedzialny ( mąż ), doradzi swojemu domowemu „kwatermistrzowi” co jest, a co nie jest najpotrzebniejsze w naszych lodówkach, szafkach
miko to mówisz na swoim przykładzie??? Bo wiesz jakbym miała czarnego pytać i zabierac na zakupy to w lodówce miałabym duuuży zapas piwa i coli hihihi
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum