Najpóźniej od stycznia mieszkańcy regionu wieluńskiego nie zapłacą już za prąd inkasentom, którzy spisywali stan liczników.
Będą musieli pójść do banku lub na pocztę, aby opłacić swoje rachunki. Zakład Energetyczny Łódź - Teren w pismach rozesłanych do odbiorców tłumaczy to zmianami organizacyjnymi i przepisami wynikającymi z Ustawy Prawo Energetyczne.
Zgodnie z nią należy oddzielić działalność w zakresie dystrybucji energii elektrycznej od działalności w zakresie jej obrotu.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2008-11-07, 21:28
i tak chyba mało kto płacił a słyszał ktos ze zapłacenie rachunku w kasie energetyki kosztuje 2,50 ?he he nie dość ,ze pod nos,to jeszcze drożej niz np w Żabce
Wysłuchałam reportazu i potwierdziło sie to 2,50 ,ale zastanawia mnie ostatnie zdanie reportera,że dotąd każdy mógł zamienić słowo ,że znajomym inkasentem..."to znaczy ze nie będą juz wcale chodzić ?niemożliwe
To jak będą sprawdzali liczniki? Wygodniej jest zawsze zapłacić przez internet, a skoro można bez prowizji to po co płacić inkasentowi?
_________________ "All this chaos in heads of quarter intelligentsia comes from that science
is really not for everybody."
[Hugo Steinhaus "Memories and Notes"]
Inkasenci imponowali mi jednym. Do tej pory nie wiem, ja można tak wciasnąć rachunek w szparę w drzwiach, że niemożliwe jest wyciągnięcie go bez otwarcia tych drzwi
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum