Wysłany: 2008-11-18, 13:14 Członek komisji śledczej boi się o życie
Członek komisji śledczej boi się o życie
Przesłuchanie byłego szefa MSWiA Janusza Kaczmarka przed komisją śledczą zaczęło się od nieoczekiwanego oświadczenia jednego z członków komisji. "CBA mnie szykanuje" - powiedział poseł PSL Mieczysław Łuczak. Zażądał ochrony, bo boi się, że skończy jak Józef Gruszka, sparaliżowany po wylewie szef komisji śledczej ds. PKN Orlen.
Po tym jak Gruszka dostał wylewu, w mediach spekulowano, że posła mógł ktoś otruć. Plotki nie znalazły potwierdzenia, ale mimo to poseł Łuczak boi się o swe życie i zdrowie.
Parlamentarzysta ujawnił, że Centralne Biuro Antykorupcyjne prowadzi kontrolę jego majątku, co poseł uznaje za szykanowanie go jako wiceszefa komisji badającej postępowanie CBA i narażanie jego reputacji na szwank.
"Proszę o objęcie mnie ochroną, gdyż nie chciałbym skończyć swej pracy w komisji w sposób podobny, jak skończyła się praca przewodniczącego komisji Józefa Gruszki" - powiedział Łuczak, zanim komisja zaczęła przesłuchiwać Janusza Kaczmarka.
Poprawiony tytuł z :"A może to sie nadaje do działu HUMOR" na "Członek komisji śledczej boi się o życie"
Administrator
Ostatnio zmieniony przez Administrator 2008-11-18, 13:18, w całości zmieniany 4 razy
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-11-18, 14:49
Zastanawia mnie o co chodzi. Myślę, że czas się wybić. Z prowincjonalnego posła stać się medialnym członkiem PSL-u, których teraz jest mało. Nie wiem czemu tak poseł Łuczak obawia się CBA?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum