R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ourson
2009-05-11, 12:14
Zapraszam na www.piswielun.pl
Autor Wiadomość
Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2008-12-22, 20:48   

Morgoth
Ostatnio udało mi się zadać pytanie na antenie "Wielkiemu Ekonomiście" Grzegorzowi Kołodko:
Cytat:
Chce Pan ratować nas przed kryzysem poprzez sztuczne zwiększanie
popytu. Czy pańska teoria ekonomii polega na rozbijaniu okna po to
żeby szklarz miał później pracę? Keynes wiecznie żywy?

Odpowiedź ze strony Pana Kołodko typowa dla kłamców czyli wymijająca i niezrozumiała.

tomow

"UPR jest jedyna partią ideową w Polsce"

Ale z PiS mamy chyba jedyny wspólny cel:
Cytat:

Warszawa, 17 grudnia 2008 r.
Informacja Prasowa

UPR: pomożemy PIS w zbieraniu podpisów

Unia Polityki Realnej opowiada się za przeprowadzeniem referendum w sprawie przyjęcia euro i oferuje pomoc Prawu i Sprawiedliwości w zbieraniu podpisów pod takim wnioskiem

Poza tym gdyby twoja partia nie miała takiej reklamy w niektórych mediach to mielibyście poparcie 2% i nawet moja babcia by na was nie głosowała.

2-ga sprawa podaj mi min. 3 widoczne różnice między PiS a PO :wink:
Bo jeśli chodzi o podobieństwa to utwierdziłem się w przekonaniu ze robią z ludzi durni.

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-12-22, 22:56   

mateuszkowalski napisał/a:
Ja tu widzę, że ktoś jeszcze jest bardzo nerwowy. A co do "budowania złego wizerunku wszystkiego co istnieje", to bardzo to zgeneralizowałeś. To tak jakby mówić, że wszyscy faceci to świnie albo że wszyscy ludzie są źli. Mógłbyś czasem zawężać zakres swoich wypowiedzi. Ja w polityce nie siedzę, ale obejrzałem ostatnio filmik od Mateusza i nie zauważyłem w nim, żeby Korwin Mikke miał jakiś sprzeciw co do obecnej sytuacji kobiet w kraju (audycja z jakąś feministką).

Zdenerwowałem się, bo do Mateusza nie trafia żadna prawda. UPR nie wyraża poparcia żadnemu z założeń rządu. Ja jako zwolennik PiS-u jestem bardziej pozytywnie nastawiony do pracy gabinetu niż on. Wiem, że jego stanowisko zbudowane jest na wątłej retoryce, wątłej partii jaką jest UPR. Nie potrafi się zrehabilitować i indywidualnie, w kwestii racji stanu, przemyśleć działania na rzecz dobra Polski.

PO i PiS są całkowicie różne, ale człowiekowi któremu zalezy wyłącznie na krytyce tego co się dzieje nie potrafię wytłumaczyć tych różnic.

Wiem czym różnimy się od UPR-u. UPR chcę bałaganu, w którym ma się znaleźć jakaś metoda(bliżej nieznana i niezrozumiała), PiS chcę spokoju i poczucia bezpieczeństwa obywateli.

Każdy liberał powinien wiedzieć, że klasyczny liberalizm jest tak samo utopijny jak klasyczny socjalizm. Tylko, że zło komunizmu znamy i nauczeni tym przykładem nie powinniśmy popierać skrajnego liberalizmu jaki prezentuje UPR. Osobiście wiele założeń Tocqueville'a uważam za słuszne, ale ratione peccati człowiek nie może istnieć w takim systemie.

mateuszkowalski 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2008-12-28, 01:01   

Panie Tomorow, to ja podziękuje PIS'owi za wprowadzenie za czasów Lecha Kaczyńskiego jako ministra sprawiedliwości w rządzie Jerzego Buzka aresztu tymczasowego dla przedsiębiorców. Genialny w swojej prostocie, umożliwia skuteczne rozprawienie się z ludźmi przedsiębiorczymi (czyt. mafiami, układami i złodziejami). Mianowicie tak długo trzyma się kogoś w areszcie, często nawet bez przesłuchania czy przedstawienia zarzutów, dopóki nie wydobędzie się od niego pożądanych informacji. Ludzi zamyka się bez wyraźnych dowodów winy, jak posiedzą i powiedzą, co trzeba, będzie można zamknąć kolejnych. Nie należy jednak ich bronić - są to przecież groźni przestępcy, w przeciwnym razie nie byliby aresztowani. Po polskiemu, to na etatowca trzeba mieć dowody by udowodnić mu winę, a przedsiębiorca musi uzasadniać swoją niewinność. Na niego wystarczy podejrzenie i już go można za chabety i do aresztu. To sędzia może odmówić aresztowania, a nie prokurator musi uzasadnić areszt. Tak jak to było z Romanem Kluski i wyniszczeniem Optimusa.

Wygodniej opluć człowieka, który jest pracowity, przedsiębiorczy, chce działać i ryzykować by uzasadnić swoje nieudacznictwo. Tylko kto Ci wyprodukuje chleb, mleko, masła i da pracę? Fantastycznie to rozporządzenie działa do dziś dzień. Podziękowania za to w kierunku PIS.

Tutaj ukłon w stronę Mateusza. Fakt, większość polskiego społeczeństwa może w większym zakresie utożsamić się z PIS'em i tak jak na tym przykładzie uważać ludzi przedsiębiorczych za złodziei (powszechne, błędne polskie przekonanie), ale to nie jest motorem dla polskiej gospodarki.

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-12-28, 20:48   

tak jak na tym przykładzie uważać ludzi przedsiębiorczych za złodziei (powszechne, błędne polskie przekonanie)
Koledzy drodzy, życie nie jest czarno-białe. Wśród przedsiębiorców też spotkamy przestępców, vide H. Stokłosa taki pierwszy z brzegu.
Postaw piwo autorowi tego posta

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2008-12-28, 21:38   

siwy_ napisał/a:
tak jak na tym przykładzie uważać ludzi przedsiębiorczych za złodziei (powszechne, błędne polskie przekonanie)
Koledzy drodzy, życie nie jest czarno-białe. Wśród przedsiębiorców też spotkamy przestępców, vide H. Stokłosa taki pierwszy z brzegu.

Ile takich mamy? Kilka %? I to z jaką partią tacy ludzie są związani?
SLD czasem PO.

mateuszkowalski

Cytat:
Wygodniej opluć człowieka, który jest pracowity, przedsiębiorczy, chce działać i ryzykować by uzasadnić swoje nieudacznictwo.

amen

Lenistwo, narzekanie i postawa roszczeniowa to wśród Polaków popularne cechy.

Czasem się dziwie czemu ci drobni przedsiębiorcy nie potrafią się zebrać i walczyć z tymi socjalistami, zwłaszcza że to małe firmy dają ponad 3/4 zatrudnionych w Polsce.

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-12-29, 11:18   

Panowie jeśli ta ustawa jest zła, dlaczego tyle lat funkcjonuje? Już dwa rządy nie PiSowskie rządziły od tego czasu, dlaczego jej nie zmieniono? A no dlatego, że wpisuje się w polskie realia i jest najlepszym prawem chroniącym innych przedsiębiorców. Argumenty obu Mateuszów są niczym z kosmosu. To nie Rosja panowie, a sądy podobno są niezawisłe! Gdyby nie takie prawo, to ludzie przedsiębiorczy byliby oszukiwani i rugowani przez bandę cwaniaków, która stosuję zastraszanie wobec konkurencji i ją niszczy. Ustawa ta pozwala na wolność człowieka przedsiębiorczego! Ja wiem, że jeśli biznesmen jest uczciwy nie powinien się rozwodzić na tym czy ta ustawa jest dobra czy zła. Nie wiem panowie na co wy liczycie. Czy według was biznes ma polegać na pomijaniu niektórych przepisów?

ourson 
Moderator

Piwa: 79/18
Wysłany: 2008-12-29, 20:44   

tomow napisał/a:
Panowie jeśli ta ustawa jest zła, dlaczego tyle lat funkcjonuje?

Widzisz tomow, bo nasza Polska to taki dziwny kraj. Tutaj przytoczona ustawa, to jest przepis który dotyka jakiegoś malutkiego odsetka obywateli. Jest natomiast ustawa zwana potocznie ustawą o VAT i tam jest całe mnóstwo bzdurnych zapisów, co do których nawet sami autorzy twierdzą że nie powinny istnieć, a przepisy nadal istnieją. Więc naprawdę pisanie o tym, że ustawa jest dobra bo nikt jej nie zmienił przez kilka lat to kpina...

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-12-29, 21:14   

Nie kpina, tylko sformułowanie tezy, że nikt nic mądrzejszego nie wymyślił, jak narazie. Ustawy o Vat też nikt nie potrafi zmienić, nie dlatego, że jest zgodna z realiami, ale dlatego, że politycy naszego rządu są słabymi ekonomistami, a mają do tego za sobą bat w postaci Komisji Europejskiej, która akurat tą ustawę skrupulatnie przegląda. Po za tym prawo o którym pisał mateuszkowalski to nie jest bubel. Sąd ma mozliwość uwolnienia podejrzanego przedsiębiorcy.

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-12-30, 00:58   

Mateusz napisał/a:
Ile takich mamy? Kilka %? I to z jaką partią tacy ludzie są związani?
SLD czasem PO.
Nie muszą być związani z żadną partią. Btw w moim systemie wartości uczciwość stoi wyżej od przedsiębiorczości.
Postaw piwo autorowi tego posta

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2009-01-10, 22:46   

Zapraszamy na naszą strone!

PiS Wieluń

Do pobrania na stronie PiS Wieluń film Jacka Kurskiego pt. "Nocna zmiana" przedstawiający zapis wydarzeń z odwołania rządu Jana Olszewskiego po wykonaniu ustawy dotyczącej ujawnienia tajnych współpracowników SB i UB we władzach RP.

Dla odwiedzających naszą stronę postanowiliśmy udostępnić opcję zadawania pytań przewodniczącemu PiS w Wieluniu - Janowi Derbisowi, dotyczących partii, jej działania w Wieluniu oraz pracy p. Derbisa w Radzie Miasta Wielunia. Wszystkie pytania wraz z odpowiedziami będą pojawiać się naszej stronie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi