Obiło mi się o oczy, że w Wieluniu jest daGrasso? Widziałam reklamę na ulicy Głowackiego, niedaleko Afrodyty, z podanym numerem telefonu i adresem, ale nie bardzo wiem, gdzie mogłoby się to znajdować?
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2009-02-07, 22:01
A myśmy odwiedzili Istambuł w zeszłą sobotę, jedliśmy kebab z frytkami i pieczonymi ziemniakami, mięso troszkę suche, ale to dlatego, że jeszcze mało ludzi tam zagląda i mięso wysycha przy pieczeniu. Sałataki i frytki/ziemniaczki rewelacja, bardzo miła obsługa i szefowa, polecamy
Obiło mi się o oczy, że w Wieluniu jest daGrasso? Widziałam reklamę na ulicy Głowackiego, niedaleko Afrodyty, z podanym numerem telefonu i adresem, ale nie bardzo wiem, gdzie mogłoby się to znajdować?
Ma byc obok tej reklamy ale jeszcze nie ma.
bluesally napisał/a:
Jedzenie w lokalu Istambuł na ul. Częstochowskiej można określić tylko jednym słowem, oceniając smak, wygląd i bukiet zapachowy: KUPA.
Sprecyzuję: chodzi o to coś, co się nazywa Kebeb i podobno nim jest.
Z tak zwanym kebabem problem polega na tym, że aby był w miarę dobry to musi być regularne zejście towaru. Mięso wysusza się na palniku i po jakimś czasie nie nadaje się do spożycia. Więc albo regularne zejście, albo spore straty - to podstawowy problem punktów sprzedających "kebab", głównie w mniejszych miastach.
Pomógł: 7 razy Wiek: 50 Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2009-02-08, 01:38
To "mięso" wcale się nie kręciło i teraz dochodzę do wniosku, że okrawki tego czegoś zostały podgrzane w mikrofali Jeżeli ktoś choć raz jadł np. w kebabie "Petra" we Wrocławiu, to wie jak powinno smakować takie żarcie. Ale na "pianę" można się do Istambułu wybrać
Fajny temat. Mieszkam od niedawna w Wieluniu i ciekawi mnie gdzie dobrze można zjeść. Podobno ta restauracja w rynku jest dobra ? Chodzi mi o jedzenie odrobinkę powyżej poziomu fast foodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum