Już wiadomo kto przyjedzie na Dni Wielunia co sądzicie wykonawcach oraz o dyskotece ktora zostanie zorgranizowana? W tym roku dni Wieluniu odbędą się na dwóch scenach gdzie Wielunianie będą mogli oglądać takie gwiazdy jak Ivan Komarenko czy zespół IRA, organizatorzy uwzględnili prośby młodzieży która sugerowała zorganizowanie dyskoteki.
Plan uroczystości dni Wielunia 13-14 czerwca 2009
SOBOTA 13 CZERWCA 2009
15:30 Orkiestra dęta z Masłowic ustawia się na czele korowodu, który rusza z placu przy Ratuszu i udaje się w kierunku sceny przy Muzeum Ziemi Wieluńskiej. W korowodzie biorą udział szkoły, przedszkola, urzędnicy, zaproszeni goście.
Po oficjalnym otwarciu orkiestra dęta uda się na Plac Legionów, gdzie zaprezentuje się mieszkańcom Wielunia. Orkiestra zaprezentuje około 6 utworów i zakończy występ.
Scena przy Muzeum
15:45 Oficjalne otwarcie Dni Wielunia - Burmistrz Wielunia Mieczysław Majcher.
16:00 koncert Ivan Komarenko
17:00 koncert zespołu „Tadeusza Nic Nie Rusza”
18:00 koncert zespołu Buenos
19:45 koncert zespołu Zibo
21:30 koncert zespołu Papa D
22:45 Eska By Night Harasim i Stajniak – dyskoteka
01:30 wygaszenie sceny
Scena przy ulicy Podwale
16:00-19:00 Wieluński Festiwal Piosenki – nabór kandydatów i organizacja RZW
19:00-20:00 „ Co z tego”- zespół wieluński
20:00-21:00 DJ Luck
Scena Plac Legionów
17:00 -19:00 Pascal Brodnicki
Główną atrakcją spotkania będzie około 2 - godzinne show znanego kucharza telewizyjnego – Pascala Brodnickiego.
W trakcie przedstawienia przygotuje 3 dania, pokazując sposób ich przygotowania , wchodząc w interakcję z publicznością. Każde z tych dań będzie do skosztowania dla około 100 osób z publiczności. Obsługą prezentacji będą się zajmowały hostessy.
Dodatkowo zostanie rozdanych 15 książek kucharskich.
NIEDZIELA 14 CZERWCA 2009
Scena przy Muzeum
15:00 występ zespołu DEJA VUE - zespół wieluński
16:00 występ laureatów Wieluńskiego Festiwalu Piosenki
16:30 Kabaret Para Nienormalni
17:30 koncert zespołu The Shaut
19:30 koncert zespołu Manchester
20:30 koncert zespołu IRA
21:30 wygaszenie sceny
Scena przy ulicy Podwale
15:00-15:30 występ zespołu Old Traditional Jazz Band - zespół wieluński
15:30-16:30 Program dla dzieci GUCIO I MAJA
16:30-17:30 występy wieluńskich szkół i przedszkoli - szkoły i przedszkola
17:30-19:00 występ zespołu Jamajka Tour- Hip Hop
19:00-19:45 występ zespołu Improvizacja
Zaktualizowane 22 maj 2009
Administrator
Ostatnio zmieniony przez Administrator 2009-05-22, 08:01, w całości zmieniany 5 razy
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2009-03-25, 18:57
strasznie cieńko byle Działoszyn potrafi więcej rok w rok... no i juz przynajmniej wiem ,ze muszę na jeden dzień sie wynieść na koniec Wielunia nie dość że tak blisko to jeszcze obrzydliwy(moje prywatne zdanie) jazz
A no tak, Działoszyn zawsze nas pobije!!! A co zrobić..? W pierwszych dniach kwietnia mają mnie odwiedzić Marysia Koterbska, jeszcze na chodzie Babka i Rubik, A może byśmy ich zaprosili na te nasze nedzne Dni Wielunia? Bo Burmistrz na pewno nie będzi chciał do tego przyłożyć ręki. To jest moja propozycja, tylko kto miałby się tym zająć? Ja. niestety, jeszcze nie mogę, bo chodzę o kulach...
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-03-25, 20:18
No nie, nie jak co roku bo w tamtym rzeczywiście było w czym wybierać, no ale w tym...
Nadzieja w Eska by Night
W ogóle nie znane te zespoły, nie mówiąc że google o niektórych też nic nie wie.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-03-25, 20:53
No więc tak - żeby zaoszczędzić szukania, podzielę się wiedzą którą zdobyłem na temat tych zespołów. Zespoły Zibo i Papa D to muzyka disco polo, oczywiście ten drugi znacznie bardziej znany. Zespół Manchester gra typową muzykę brit pop z domieszką punk rocka. IRA to zespół rockowy, moim zdaniem największa gwiazda tegorocznych Dni Wielunia. Ich znane utwory to m.in. "Ona jest ze snu" i "Zdobyć świata szczyt". Ivan Komarenko to oczywiście były członek zespołu Ivan i Delfin, słynącego między innymi z utworu "Czarne Oczy". Na temat zespołów The Skaut i Bueno nic nie znalazłem. Ogólnie mogłoby być lepiej
No o tych też znalazłem, Papa D no jeszcze trochę znany, menchester no to bez komentarza pozostawię, zibo no nie ma co omijać disco polo choć tam co nie co w dance wpada. Nieciekawie, nieciekawie zobaczymy jak to będzie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum