Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-03-27, 08:40
Zwróciłbym uwagę na dobre sosy, o czym bardzo często zapominają właściciele pizzerii. Nie należy także oszczędzać na sztućcach (szczególnie nożach). Podobają mi się lokale gdzie można zobaczyć jak pizza jest przygotowywana (za szybą).
Podobają mi się lokale gdzie można zobaczyć jak pizza jest przygotowywana (za szybą).
Gdybyś stał po drugiej stronie szyby to już by Ci się tak nie podobało
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2009-03-27, 09:59
Kilka rzeczy:
1. Czy noże są ostre - jak już dostaje sztućce, to chciałbym, żeby nie zmuszały mnie do jedzenia rękami.
2. Sosy - najlepiej 2 o kontrastujących smakach i żeby nie były zbyt wodniste. Nie lubię, jak się wszystko zlewa.
3. Dodatki - czy znajdują się wszystkie na pizzy. Zdarzyło mi się pare razy, że pizza nie miała wszystkich składników.
4. Obsługa - wprost uwielbiam, jak obsługa jest bardzo uprzejma i zawsze jest uśmiechnięta. Nie jest miłym, jak kelnerka podchodzi z naburmuszoną buzią, jakby tu była za karę.
5. Stoliki - czy jest ich wystarczająco dużo i czy wygodnie się siedzi.
6. Cena, jakość, smaki (to już indywidualne sprawy).
Coś by się jeszcze znalazło. ale nie mam teraz weny ;].
Sztućce- ostre i czyste!!! Z zasady nie lubię powiększać swojej flory bakteryjnej po wcześniejszym kliencie. Sztućce muszą być metalowe, nie parodia i plastikowe do pizzy, z naleśnikami przy jednorazowych jest problem, a przy jedzeniu pizzy trafia mnie i biorę w ręce i jem.
Do pizzy powinny podane być talerze, nie jakieś pseudopodstawki papierowe, a sama pizza najlepiej niech zostaje w formie (tak w niektórych pizzeriach jest) i wg mnie nadaje to tylko smaku
Sosy - a nie rozcieńczony koncentrat pomidorowy w przypadku wrocławskiej Springer pizza. Sos powinien być zrobiony w lokalu, a nie kupiony gotowy w jakiejś hurtowni.
Obsługa - miłą i usmiechnięta, cierpliwa, ale gdy ktoś jest wyjątkowo upierdliwy to dopiero wtedy pokazywać focha, nie wcześniej.
Możliwość wyboru grubości ciasta, niestety nie we wszystkich lokalach.
wyginające widelce i tępe noże = fail.
RZadkie sosy = fail.
W pizzerii w DaGrasso w Częstochowie są b. dobre sosy (ciekawe jak będzie w Wieluńskim, swoją drogą wie ktoś kiedy otwarcie?)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum