W Wieluńskim Gimnazjum nr 1 im. Kazimierza Wielkiego odbyła się dzisiaj XI powiatowa edycja ogólnopolskiego turnieju o bezpieczeństwie w ruchu drogowym.
Relacja RZW
Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie fakt, że panowie z drogówki nie poradzili sobie z liczeniem punktów i rozdali nagrody nie tym co trzeba. A nagrody były piękne i wartościowe - prócz okazałych pucharów i dyplomów były rowery, piłki itp. Dzieci które je otrzymały szalały ze szczęścia. Jednak panowie policjanci zorientowali się po czasie, że źle policzyli wyniki i nakazali wszystkim oddać nagrody.
Obciach nad obciachami! Wstyd!
Dzieci nie są winne waszej pomyłce! Zorganizujcie i dajcie zwycięzcom takie same nagrody, a nie zabierajcie tego, co już daliście!!!
Zresztą zważywszy na fakt, że niektóre dzieciaki zdążyły już pograć piłkami i trochę je przyniszczyć ponowne rozdanie nagród może wyglądać naprawdę marnie...
Znam jednego chłopca biorącego udział w tym turnieju, który musiał oddać swoje nagrody. Przykra sprawa... Jeszcze kiedy chodzi o dzieci, a nie o osoby dorosłe potrafiące jakoś pogodzić się z takim stanem rzeczy. Niektóre z nich już zdążyły się pochwalić swoimi osiągnięciami i naprawdę były się z siebie dumne, a tutaj taka fatalna niespodzianka.
Organizatorzy chyba za szybko chcieli naprawić swój błąd i nie pomyśleli, że takie rozwiązanie może ich tylko bardziej skompromitować. Kto wie, czy nie dałoby się w inny sposób wybrnąć z tej sytuacji... Ale już chyba pozamiatane.
Tak swoją drogą zanim się kogoś obsmaruje chyba należało by sprawdzić fakty . Widać nie każdy się tym popisał . Odebrane zostały tylko dyplomy i puchary, bo rzecz jasna dane osoby na nie nie zasługiwały . natomiast nagrody rzeczowe zostały czyli te rowerki piłki itd nadal są używane przez osoby które w pierwszej wersji je dostały . A prawdziwi zwycięzcy dostali nowe . Także mi się wydaje, że policjanci swój błąd naprawili, a bynajmniej zrobili wszystko by złagodzić jego skutki . Zastanawiam się tylko, gdzie wtedy była zwykła uczciwość uczniów i nauczycieli . Nie wierze bowiem, że uczeń nie odczuł jak zaliczył test i jazdę, czy poszło mu naprawdę aż tak dobrze, podobnie jak nie wierze, że nauczyciele nie zorientowali się, że coś jest nie tak... Oceniając policję powinni być także oceniani wszyscy członkowie komisji i jury, bo wszyscy byli za to odpowiedzialni.. a ta lista jest długa..
_________________ Nikt nie zasługuje na Twoje łzy. A ten kto zasługuje, na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu
Tak swoją drogą zanim się kogoś obsmaruje chyba należało by sprawdzić fakty . Widać nie każdy się tym popisał . Odebrane zostały tylko dyplomy i puchary, bo rzecz jasna dane osoby na nie nie zasługiwały . natomiast nagrody rzeczowe zostały czyli te rowerki piłki itd nadal są używane przez osoby które w pierwszej wersji je dostały . A prawdziwi zwycięzcy dostali nowe
Mała czarna nie wprowadzaj ludzi w błąd. Nagrody zostały dzieciom odebrane. Policja jeździła po domach dzieciaków i odbierała im nagrody. Panowie z policji oddali rzeczywiście nagrody. Stało się to dzisiaj. Ktoś przyszedł po rozum do głowy. Lepiej późno niż wcale.
Zastanawiam się tylko, gdzie wtedy była zwykła uczciwość uczniów i nauczycieli . Nie wierze bowiem, że uczeń nie odczuł jak zaliczył test i jazdę, czy poszło mu naprawdę aż tak dobrze
A ty z pewnoscią podejdziesz i powiesz jury i policji ze sie pier... w liczeniu.... Byłam na takim konkursie i na przykład testów nie widzimy bo dzieciaki pisza same w salach , a wyniki są ogłaszane póżniej. Opiekunowie nawet nie wiedzą co było w testach wiec jakim cudem je ocniać?
a tak poważnie to uwazam, ze to po niżej pasa zabierac nagrody, jak sie ktos pomylił niech zaplaci i kupi nowe nagrody. szkoda tylko, że nie bedzi drugiego ogłoszenia wyników
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
a tak poważnie to uwazam, ze to po niżej pasa zabierac nagrody, jak sie ktos pomylił niech zaplaci i kupi nowe nagrody. szkoda tylko, że nie bedzi drugiego ogłoszenia wyników
Z tego co ja się dowiedziałem, to nagrody zostały zwrócone tym dzieciom, które je otrzymały. Nowe nagrody mają zostać zakupione i wręczone dzieciom, które wygrały.
Cieszę się, że ktoś przemyślał tę sprawę i jednak zrozumiał, jak musieli się poczuć "pomyłkowo nagrodzeni".
Ale dzieciak się trochę nasmucił, więc niestety wszystkiego nie da się do końca odkręcić.
Nauczka na przyszłość. Wiadomo, że każdy z nas popełnia błędy, ale jeszcze trzeba przemyśleć kilka spraw próbując je naprawić.
Tak się składa, że ja bralem udział w tym konkursie Policjanci wcale sami sie nie zorientowali, że popelnili błąd. Na szczęście ja i mój zespół od razu po rozdaniu nagród pojechaliśmy na komende i dopiero tam policjanci przyznali się. Wyszło, że to szkoła z Ożarowa powinna wygrac, czyli ja i moi koledzy W poniedziałek 27.04 ma być ponowne rozdanie nagród. To jak będzie? Dostaniemy nowe nagrody czy używane???
jestem kolegą galexa
byłem z nim na tym konkursie
na początku odbyl sie test pisemny, a pozniej jazda na rowerze
policjanci dodawali do punktow z tesu punkty karne z jazddy
Ja też byłem na zawodach z galexem i psajdakiem
Masakra jakaś...
Ja zorientowałem się, że coś jest nie tak , gdy koleś, który miał aż 45 punktów karnych, dostał rower...
Mam nadzieję, że nie dostaniemy jakiś gorszych nagród...
Jak myślicie, dostaniemy takie same?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum