Pan Palikot nagle spoważniał. Sytuacja doprowadziła do zmiany postaw szlachcica z Lublina. Skandalem jest sytuacja w której polityk doprowadza do zawłaszczenia sobie partii. Niewątpliwie Palikot jest silnym graczem wśród "baronów" PO. Gdyby podobna sprawa dotyczyła kogoś mniej ważnego, podobnego do Misiaka, już dawno władze partii wyrzuciłyby go. Sprawa nielegalnej kampanii była poruszana już rok temu, ale nikt nie uwierzył Jackowi Kurskiemu.
W programie Moniki Olejnik - Palikot nie uważał jakoby zrobił coś złego. Porównał sytuację z przekazywaniem pieniędzy na kampanie studentom do sytuacji przejścia na czerwonym świetle. Świadczy to o wyjęciu z rzeczywistości działań i słów tego polityka.
Studenci otrzymali pracę w urzędzie miejskim w Lublinie, właśnie z rekomendacji Palikota, w zamian za wpłacanie pieniędzy na jego kampanie. Prokuratora umorzyła jedno śledztwo, toczy się drugie. Teraz należy patrzeć na ręce prokuratorom. Właśnie dziś ta instytucja jest zagrożona polityczną ingerencją. PO zrobi wszystko, żeby oczyścić Palikota. Tusk nie odgryzie ręki, która go żywi.
Może jestem młody głupi i niedoświadczony życiowo tak jak Wy ale śmieszy mnie przykrywanie jednych brudów drugimi. Palikot wg. mnie chcąc odwrócić uwagę od sprawy taśm zwołuje konferencje prasową, wypija butelkę wódki czym mydli oczy społeczeństwa... i tak w kółko.
nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym mydleniem oczu?
Chyba, że każdy Polak (oprócz wyborców partii małych braci) jest głupi i nie potrafi własciwie ocenić sytuacji tylko ma "mydlone oczy" czy jakiś dziwny PR działa skuteczniej niż radio ma ryja
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-04-19, 22:08
fanzie napisał/a:
Może jestem młody głupi i niedoświadczony życiowo tak jak Wy ale śmieszy mnie przykrywanie jednych brudów drugimi. Palikot wg. mnie chcąc odwrócić uwagę od sprawy taśm zwołuje konferencje prasową, wypija butelkę wódki czym mydli oczy społeczeństwa... i tak w kółko.
chlopczyk napisał/a:
nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym mydleniem oczu?
Chyba, że każdy Polak (oprócz wyborców partii małych braci) jest głupi i nie potrafi własciwie ocenić sytuacji tylko ma "mydlone oczy" czy jakiś dziwny PR działa skuteczniej niż radio ma ryja
Zgadzam się co do mydlenia oczu. Każdy, nawet hipokryta to zauważy.
Ale chłopczyk uważa inaczej. Każdy może być inny, ale należy się szacunek imieniu matki Mistrza, nawet jeśli jest to nazwa radia. Zwracam się do admina o ukaranie tego zachowania.
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2009-04-21, 16:38
chlopczyk napisał/a:
Czy "afera" za 3 tysiące złotych jest godna uwagi. Nie raz PO pokazało takie kwiatki, że gdyby zrobił to PiS ujadaniu w mediach nie było by końca. Jest rzeczą oczywistą, że bardziej na rękę TVN czy Polsatowi jest wygrana PO czy SLD niż PiSu. A obrażanie Maryji jest raczej pozbawione dobrego smaku i obraża uczucia religijne wierzących forumowiczów.
Nie obrażam Maryji tylko faszystowskie i antysemickie radio, które działa pod panem w sukience. A głównym źródłem finansowania tego przedsiębiorstwa są wpłaty biednych emerytów....
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-04-21, 20:58
chlopczyk napisał/a:
Nie obrażam Maryji tylko faszystowskie i antysemickie radio, które działa pod panem w sukience. A głównym źródłem finansowania tego przedsiębiorstwa są wpłaty biednych emerytów....
Istnieje w Polsce prawo. Istotnie słabo działa, ale na faszyzm na pewno zareaguje odpowiednia instancja. Można go po prostu nie słuchać, albo jeśli stara się wypowiadać na jego temat to choć raz posłuchać.
Nie chwalę jego działalności politycznej, ale RM dosyć dobrze spełnia zadanie ewangelizacji.
Sylwek napisał/a:
Czy "afera" za 3 tysiące złotych jest godna uwagi. Nie raz PO pokazało takie kwiatki, że gdyby zrobił to PiS ujadaniu w mediach nie było by końca. Jest rzeczą oczywistą, że bardziej na rękę TVN czy Polsatowi jest wygrana PO czy SLD niż PiSu.
Niestety jesteśmy pozbawieni ogólnopolskiego, wszechdostępnego organu propagandowego. Trudno jest głową walić w mur wiedząc, że na jego zburzenie potrzeba wielu tych głów. Palikot wyczynia co chce. Nikt nawet nie zwraca mu uwagi.
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2009-04-24, 11:42
chlopczyk napisał/a:
Nie rozumiem twojego bólu i problemu. Żyjemy ponoć w wolnym kraju i nikt nikogo nie zmusza do wpłacania na Radio Maryja i na cele które ono realizuje, to jest indywidualna sprawa tych osób. Jego słuchanie jest również dobrowolne. Bądź co bądź coś się w tym Toruniu dzięki Radiu Maryja dzieje, jakieś odwierty geotermalne, plany uzdrowisk itd. Nie zaprzeczam, że nie ma tam antysemickich wypowiedzi, ale jest grupa ludzi którzy nie wytrzymują obecnej bezczelności narodu żydowskiego.
Jak już coś jest tutaj faszystwowskie to Unia Eropejska i jej kolejny pomysł:
http://nasza-klasa.pl/sch...find=last#post1
a już o rządzie PO nie wspominając jak wiesz co to faszyzm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum