Ciesz się, że w ogóle coś dostaliście, bo z waszym tupetem figurka z brązu za przeproszeniem powinniście dostać wg. mnie. A jeśli nie znasz sprawy kto zawinił, to nie zabieraj głosu. Tak naprawdę, to dzięki forum nagrody zostały ponownie rozdane. Także zamiast pyskować i cwaniakować, mógłbyś być bardziej pokorny jak i twoi koledzy również.
A tak z ciekawości zapytam - co takiego zrobiło forum żeby nagrody dostały te osoby, którym sie należały? Czy ktoś mógłby uchylić rąbka tajemnicy? Jak nie może na forum to na PW...
Poza tym nie widze nic złego w tym, że ktoś dopomina się o swoje. Mieli obiecane nagrody więc im się należą.
Byliśmy na ponownym rozdaniu nagród
Niestety nagrody nie były już tak piękne i okazałe
Ferbik napisał/a:
Ciesz się, że w ogóle coś dostaliście, bo z waszym tupetem figurka z brązu za przeproszeniem powinniście dostać wg. mnie.
Ferbik napisał/a:
a nie robić wyliczenia, że o 5 czy 20zł dostałeś tańszą nagrodę.
Policja rozdając zwycięzcom tańsze nagrody nie dotrzymuje przyrzeczenia publicznego, które złożyła. Za spełnienie określonych wymagań oferowała konkretne nagrody. Jest to usankcjonowane prawnie i osoba, która nie otrzyma takowej nagrody, choć wedle kryteriów na nią zasługuje może domagać się rekompensaty na drodze sądowej.
Ustawodawca w Kodeksie Cywilnym napisał/a:
Art. 919.
§ 1. Kto przez ogłoszenie publiczne przyrzekł nagrodę za wykonanie oznaczonej czynności, obowiązany jest przyrzeczenia dotrzymać.
Nikt nikomu nie robi łaski przestrzegając prawa! Nie tylko w tym przypadku, ale zawsze. Czasami ludzie czują się niezręcznie otrzymując korzyści gwarantowane im prawnie. Nagroda o wartości nie mniejszej niż obiecana należy się wygranym jak psu buda.
Nie wierzę w to, że policjanci w tak niewielkim stopniu znają prawo, na straży którego stoją, choć oczywiście niespecjalnie by mnie to zdziwiło.
Jeśli dopiero interwencja jakiegoś medium (w tym wypadku forum internetowego) skłoniła Policję do przestrzegania prawa to jest to podwójnie naganne.
Valadin napisał/a:
Byliśmy na ponownym rozdaniu nagród
Niestety nagrody nie były już tak piękne i okazałe
rhclaus napisał/a:
Policja rozdając zwycięzcom tańsze nagrody nie dotrzymuje przyrzeczenia publicznego, które złożyła. Za spełnienie określonych wymagań oferowała konkretne nagrody. Jest to usankcjonowane prawnie i osoba, która nie otrzyma takowej nagrody, choć wedle kryteriów na nią zasługuje może domagać się rekompensaty na drodze sądowej.
Uważam, że troszke za mocno powiedziane. W wykazie nagród mogło być napisane np "piłka" a nie "piłka firmy X, model Y o wartości Z zł" więc to, że ktoś twierdzi, że dostał "mniej okazałą nagrodę" niż te wczesniejsze, jeszcze nie świadczy o złamaniu prawa.
Nadal nie wyjaśniono mi tajemnej mocy sprawczej forum wielun.biz w ww. sprawie...
A tak z ciekawości zapytam - co takiego zrobiło forum żeby nagrody dostały te osoby, którym sie należały? Czy ktoś mógłby uchylić rąbka tajemnicy? Jak nie może na forum to na PW...
red napisał/a:
Nadal nie wyjaśniono mi tajemnej mocy sprawczej forum wielun.biz w ww. sprawie...
Nie zaspokoję Twojej ciekawości. Nieważne jak, ważne, że sprawa została wyprostowana. Tyle w tym temacie. Osoby, które interweniowały prosiły o pełną anonimowość, także spełnię ich prośbę.
red, w głowie potrafię sobie wyobrazić sytuację, w której nagrody pokazane są publicznie przed konkursem.
Na przykład:
Cytat:
Osoba, która osiągnie najwięcej punktów otrzyma ten oto rower.
Jeśli sytuacja wyglądała w ten sposób (tutaj miło byłoby, gdyby ktoś z tam obecnych rzucił nieco światła na oferowanie nagród - czy było jasno wiadomo co KONKRETNIE przypada za poszczególne osiągnięcia), to bardzo precyzyjnie określono przedmiot wygranej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum